Säkerheten på Webbfabrikens® webbhotell

Året var 2002 då vi startade upp vår verksamhet som till en början var webbutveckling och webbdesign. Då hade vi investerat i, på den tiden, en mycket kraftfull och snabb rackmonterad server från Intel som vi placerade hos Ballou i Karlskrona. De som ägde och drev företaget var mycket duktiga och hjälpsamma med att hålla vår server igång och installerade nya delar vi skickat ner i samband med uppgraderingar.

Efter ett antal år hade vi vuxit ur servern hos Ballou och byggde upp ett eget datacenter. Vi började själva bygga våra servrar, specialbyggda för stabil och ekonomisk drift, där vi hade miljön och elförbrukningen som grundkrav. Exempel på andra stora företag som valt att bygga helt egna servrar är Google och Facebook. Fördelarna med en egenutvecklad server samt IT-miljö är att vi skaffat oss alla kunskaper och specialistkompetens för att bibehålla en hög tillgänglighet och säkerhet samt helt förstår vår IT-miljö. Dessa kunskaper gör att vi i händelse av ett fel direkt vet vad felet är och vart det ligger och kan åtgärda det snabbt. Något vi inte kan påverka är självklart internet och andra företags uppkopplingar

Webbfabrikens® webbhotell och säkerheten där

I samband med att Robert, som startade företaget, under många år arbetat som IT-säkerhetsspecialist för stora företag och myndigheter använde han sina kunskaper till att installera och erbjuda den säkraste lösningen som var möjligt för våra kunder. De företag och myndigheter som Robert jobbat med krävde enormt hög säkerhet och dygnet runt tillgänglighet, året om. Alla dessa kunskaper gör Robert väldigt unik inom IT och IT-säkerhet vilket är till stor nytta för Webbfabrikens® kunder.

Det är linjen vi bygger vår verksamhet på och vi får allt fler kunder som vill till oss tack vare detta. Att förstå IT och säkerheten är mycket viktigt vilket märks tydligt i media angående den senaste tidens alla säkerhetshot och incidenter. Ingen kan någonsin vara 100% säker och det kommer troligen aldrig att hända men det som är viktigast är att alltid förnya, uppdatera och underhålla sin IT och hemsida på ett smart sätt. De kunder som inte gör detta riskerar både sin och andras verksamheter.

Då Webbfabrikens® mål inte är att bli ett stort företag i mängden med tusentals kunder som slåss om att få hjälp kan vi inte tacka ja till alla som hör av sig till oss. Vi har helt enkelt inte resurser till att ta in tusentals kunder och kommer inte göra så i framtiden heller. För er som vill ha det bästa och säkraste webbhotellet med den mest stabila driften, den mest kompetenta IT-partnern för support och rådgivning – hör av er till oss. Ni som letar efter ett vanligt webbhotell samt IT-tjänster till en låg kostnad har många andra företag att vända sig till. För webbhotell, kontakta gärna Ballou.se som är duktiga och väldigt bra på sin support och har bra priser.

Varför välja oss?

Vår bredd inom webb, IT och Säkerhet gör det smidigt för er att snabbt få hjälp när det behövs.

  • Övervakar säkerheten och informerar om viktiga händelser
  • Bevakar omvärlden på säkerhetsrelaterade hot och åtgärdar
  • Ger dator, program och skrivarsupport
  • Sköter marknadsföring; AdWords, Banners m.m.
  • Sökmotoroptimering (SEO) Google/Bing
  • Bygger och underhåller er hemsida

 

Miljö är viktigt för oss och Webbfabriken® arbetar aktivt med att hålla en låg miljöpåverkan vad gäller vår IT och vad den förbrukar. Med avancerad återvinning av vår datahalls elförbrukning bidrar vi till uppvärmning av lokalerna och med det en förbättrad miljö och hälsa. Företaget strävar efter att alltid handla ekologiskt eller miljömärkt samt att undvika att skriva ut på papper så långt som det är möjligt.

" "