Loading Webbfabriken homepage. Please wait...

Webbfabrikens historia 2002 till 2022

Webbfabriken har funnits i 20 år och med oss finns en fantastisk historia med spännande utveckling och teknik.

1999
Byggde Robert, som senare grundade Webbfabriken, en nätbutik åt sin sambo som grundade Inreda.com. På den tiden fanns enbart betalsättet postförskott där man betalade kontant till den som delar ut posten. Alla system är egenbyggda och med mycket hög säkerhet, på flera Intel Servrar som hostas hos företaget Ballou i Karlskrona. Detta är vårt första webbhotell.

2001
Robert utvecklar en ny nätbutik, version 2.0. Detta året kom Robert i kontakt med Telia som höll på att utveckla Telia Säker Handel som innebar man kunde ta betalt med kort på internet. Första implementationen gjordes i nätbutiken Inreda.com och kallades Gula Kassen. Webbfabriken driftsätter Webbhotell 2.0 i egen miljö och datahall.

2002
Slog Webbfabriken upp portarna för allmänheten och hade som inriktning att bygga webbplatser och e-handel. Då kunderna också efterfrågade dator- och IT support hjälpte vi även till med detta och blev snabbt ett helhetsföretag inom Webb & IT-säkerhet. Webbfabriken lanserar också en ny version 3.0 av sin e-handelslösning och driftsätter Webbhotell 3.0.

2006
Vi lanserar en ny version 7.0 av sin e-handelslösning med betalsättet Kreditor (senare bytte namn till Klarna) samt med posten integration mot Unifaun Server. Året firas med att över 1000 webbprojekt är genomförda. Bredden av IT tjänster växer och efterfrågan fortsätter att öka.

2007
Vi flyttar till nya större lokaler och en ny miljövänlig datahall byggs upp som drivs av miljö el och har 0 % koldioxidutsläpp. All värme som produceras värmer upp resten av lokalen. Webbfabriken släpper sin kvalitetsstämpel för en nätbutik – Säker e-handel – som många butiker ansökt om att få bli. Vi syns nu i tidningen IDG som hade ett reportage om kvalitetsstämplar för e-handel. Kvalitetsstämplarna för din e-handel – Internetworld (idg.se)

2008
Webbfabriken introducerar miljöstämpel för e-handel – där en nätbutik kan få en miljöstämpel för dess påverkan på miljön. Vi driftsätter också Webbhotell 4.0. Ekonomisk kris drabbar världen.

2009
Flyttar Webbfabriken till nya fina lokaler på Tryffelslingan 12. Vi firar att över 3000 webbprojekt är gjorda och vi lanserar version 8.0 av vår eftertraktade e-handelslösning.

2010
Webbfabriken släpper nya IT tjänster. Webbfabriken bygger betallösning åt National Geographic samt lanserar sin nya CMS lösning för hemsidor.

2014
Webbfabriken utvecklar en ny integrationslösning för e-handelslösningen mot Microsoft Dynamics AX också känd som Dynamics 365, för extern logistikhantering, lager, inleveranser och returhantering. Med en 3PO lösning kan en e-handlare ha lagret hos en logistikpartner istället för att ha ett eget lager och lagerpersonal.

2016
Webbfabriken firar med att över 6000 webbprojekt är gjorda. Vi driftsätter Webbhotell 5.0 med NVMe diskar och processorer på 4.0 GHz.

2017
Nu lanserar vi version 9.0 av sin eftertraktade e-handelslösning. Webbfabriken utvecklar och släpper en ny avancerad AI Säkerhetslösning för webben – WFSecAPI version 1.0 och ett antal kunder får chansen att testa systemet och testen visade sig vara en succé.

2019
Vi lanserar sitt nya affärssystem Business Dashboard som är en effektiv lösning för konsultbolag, värderingsbolag eller andra bolag som behöver få koll på sina uppgifter, kalender, fakturering och kunder. Ett smidigt och säkert system som passar små som medelstora företag. Webbfabriken driftsätter Webbhotell 6.0 med nya HPE Enterprise servrar med terabyteram och 64 kärnor CPU.

2020
Ett mörkt år för världen – en pandemi slår ut stora delar av världsekonomin. Vi skapar nya tjänster och priser. Webbfabriken bygger ny hemsida och fortsätter förbättra våra tjänster och produkter.

2021
Hittills har vi på Webbfabriken lanserat nya produkter och priser. Webbhotell 7.0 lanserades till våra premium kunder med ännu högre prestanda och ytterligare säkerhetslager. Resten återstår att se, varmt välkommen till oss!

Kontakta oss

Låt oss prata om ditt projekt och vad du vill ha hjälp med!

- eller vill du bara få support, få lite rådgivning eller prata med någon av våra medarbetare?

Hitta till oss

Tryffelslingan 12, 181 57 Lidingö, Sweden

Information/support?

info@webbfabriken.com

customersupport@webbfabriken.com

Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Ange ditt namn.
Ange din mailadress.
Ange ett nummer vi kan nå dig på
Företagsnamn eller privat
Ange ditt land
Berätta för oss vad du vill ha hjälp med
Du måste godkänna denna.
Kontakt Support