Om webbfabriken®

Webbfabriken® nu och vår historia

Vi är Webbfabriken

Vi har funnits i 18 år!

Webbfabriken® startades 2002 med ambitionen att hjälpa andra företag att lyckas med sin webbsatsning genom att bistå med hjälp inom IT och säkerhet. Vi är specialister inom IT-säkerhet och har ett långt förflutet inom området. Tack vare våra specialistkunskaper producerar vi alltid stabila och säkra webbplattformar, e-handelslösningar och säkra webbplatser på bästa sätt. En av våra grundstenar är att ni ska lita på oss och att det vi gör görs på bästa sätt som idag är möjligt.

Webbfabriken® syns och är verksamma i olika media och events. Genom att vi prioriterar våra befintliga kunder framför nya står vi alltid till kundernas förfogande. Vi strävar inte efter att växa snabbast eller bli störst utan fokuserar på att ta hand om våra kunder på bästa sätt och ser alltid till att vara tillgängliga när kunderna behöver vår hjälp. 

“Jag grundade Webbfabriken med ambitionen att med våra specialist- och expertkunskaper erbjuda denna kompetens till små som stora företag. Nu 17 år senare kan vi konstatera att vi lyckats över vår förväntan och får allt fler kunder runt om i världen som fått upp ögonen på vår breda kompetens och vilja att hjälpa till. Våra kunder är de som ställer extra stora krav på säkerhet, kunskap, personlighet och tillförlitlighet.”
/Robert Ikenberg, CEO

6500

Hemsidor gjorda

1500

Nöjda kunder

18

år sedan start

Om Robert - Webbfabrikens grundare

Ja, var ska jag börja? Det är en ganska lång historia, faktiskt mer än 17 år lång. Jag som äger och driver Webbfabriken® har mycket längre erfarenhet av professionell webb än så.

Bakgrund – Min tid började för länge sedan hos Ericsson som Applikation- och säkerhetssansvarig och globalt ansvarig för ClearCase installationen. Det var på den tiden en av de största ClearCase installationerna och det krävdes mycket arbete dygnet runt för att driva systemet samt ha det tillgängligt för alla utvecklare som jobbade i det. Tillsammans med Legato byggde jag en 24x7x365 lösning för Ericssons ClearCase system över hela världen. Jag pendlade till England installerade lösningen så Ericssons utvecklare gemensamt kunde jobba i systemet utan avbrott. Därefter slutade jag på Ericsson för att börja på företaget Tajt Security och enbart jobba med IT säkerhet. Efter ett antal fantastiskt roliga men galet många arbetstimmar gick jag vidare till Svenska Kraftnät som teknik och säkerhetsexpert och ansvarig för infrastrukturen. I jobbet byggde jag säkra och stabila IT lösningar och gjorde översyn på b.la. kärnkraftverkens IT miljö tillsammans med Säpo och Kärnkraftsinspektionen. I arbete ingick hantering av mycket hemlig och känslig information rörande rikets säkerhet.

Internets början 1990 – Det var i början av 90-talet som Internet kom till Sverige. Jag såg genast att detta skulle utvecklas till något stort och globalt som alla måste få tillgång till. Som i många Sci-fi filmers handling är internet inte något man kan ta på eller egentligen få ett helhetsgrepp om. Det gjorde det väldigt svårt att utveckla webblösningar för detta. Det fanns ingen riktig standard och webbsidorna bestod bara av gråa bakgrunder med Times New Roman typsnittet. Knappast något som attraherade designers eller typografer till webben. Men webben mognade successivt även om strul med olika webbläsare och dess hantering (läs tolkning) av html kod fick webbsidor att antingen, med den tidens mått, se bra eller väldigt dåliga ut.

IT boomen och Webbens storhetstid – ”Väx och bygg med måttlighet och med framtidsinsikt” var alltid mina öppningsrepliker vid presentationer och tal. Det var på den tiden svårt att få företagare att inse vad webben kan göra för dem och vad de kan göra för webben. Många hastiga beslut togs och mycket pengar sattes i rullning i projekt som oftast inte gav resultat och ej heller uppfyllde de satta målen. Till slut kunde beslutsfattare inte motivera varför man skulle lägga ner en större summa pengar när det ändå inte blev som tänkt.

Problemet med dessa beslut var just att de försökte nyttja tekniken till något den inte var anpassat för. De satsades för mycket på layout och design, att bräcka den andra i stil samt storlek. Man började värdera sitt bolag med hur stor och komplex Webblösningarna var. Det skapade ett börsrally och många företag fick se sina värden på aktier stiga som raketer. Men hur värderar man egentligen sin Webbsida, e-handelsplats eller vad man nu har. Det försiggår även idag spekulationer och värderingar av hemsidor, bloggar och webbshoppar som nog inte är så nyttigt.

- Robert Ikenberg, Grundare av Webbfabriken

Läs mer OCH BESTÄLL Webbfabriken® Business Dashboard

Läs mer
Vad våra kunder säger
We just changed to Webbfabriken after we heard a lot of good about them. And what we have experienced so far is very good. They are extremly qualified and they really have control of what they’re doing! Strongly recommended if security and advanced expertise is important for you!
Richard Liljeström

Eventation AB

Webbfabriken har byggt vår hemsida i Sverige och hjälper oss med all möjlig webbutveckling samt webbdesign. Vi har fått tack från Casmaras huvudcentral för ett underbart jobb och vi förmedlar vidare alla tack till Robert och Susanne på Webbfabriken för ett underbart jobb med snabb leverans.
Casmara teamet Sverige

Casmara AB

Webbfabriken är vår webbguru och hjälper oss med all möjlig webbutveckling och webbdesign. De hjälper oss också med våra datorer och antivirus.
Karolina

Upgrades AB

När vi skulle skaffa server och nätverk blev vi rekommenderade Webbfabriken och vi blev mycket nöjda. Nu har vi flyttat över hela vår IT till Webbfabriken, allt från domänhantering och webbhotellshosting till uppbyggnaden av vår nya webbshop. Bra kontakt med snabb och effektiv assistans om det uppstår problem, det gör att vi känner oss mycket trygga hos Webbfabriken.
Pål Andersson

Bok-Makaren AB

Webbhotellet som vi idag ligger på heter webbfabriken.com med ledning av Robert Ikenberg. Den service vi fått fram till idag är grym, något som man verkligen inte fick hos Loopia där vi tidigare låg. Att ständigt tampas med en sida som är tungladdad, seg och med inslag av störningar titt som tätt är väldigt frustrerande men som vi nu säkerligen blivit av med. Jag kan varmt rekommendera webbfabriken, där får ni service med kvalité och känsla.
Magnus

Racelife

JM har valt att anlita Webbfabriken IT services och IT security för drift och ansvar för deras Kontorshotell. Webbfabriken levererar en helhetslösning med supportpersonal på plats, avancerad och snabb brandvägg (klarar över 1Gb/s trafik), 1000MBit internet samt ansvarar för hela infrastrukturen vad gäller nätverk och internet. JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. JM AB är ett publikt bolag noterat på den NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap. Vi omsätter cirka 11 miljarder kronor och har 2 300 medarbetare.
Jan Jansson

JM AB

Vi använder Webbfabrikens Virtuella arbetsplats där vi fjärrstyr våra kontorsdatorer vilket gör vi kommer åt dem från alla möjliga platser även utanför vårt kontor. Jättesmidigt att ha allt samlat på ett ställe och snabbt få hjälp när vi behöver det.
Anita

Ekonomistudion AB