Säker och stabil Online Backup

Online backup för företaget - Crashplan - Webbfabriken säkerhetslösningar

Att ha en pålitlig och säker online backup är ett måste i dagens IT samhälle. Att skydda sitt värdefulla data mot dator och serverhaverier, felande hårddiskar och stöld gör att behoven av en säker och pålitlig backup är ett krav. En backup måste fungera, vara lätt att förstå och lätt att återställa data från. Med de lösningar vi rekommenderar får ni precis detta men också hjälp att återställa data om ni behöver det.

Hur har ni det med er backup och backup hantering? Använder ni fortfarande bandbackuper eller USB hårddiskar som kräver att någon dagligen byter band och underhåller samt rengör bandstationen? Boka ett möte med oss per telefon, hos oss eller hos er och vi kan hjälpa er välja rätt lösning som passar just er. Med vår leverantör Online Backup Company kan ni få professionell rådgivning för en trygg och säker backup för er viktiga data.

Vår egna Online backup lösning fungerar med både PC, Mac och Linux samt har en enkel och smidig installation. Vår IT-support kan även hjälpa till om så behövs. Ni betalar för hur mycket lagringsutrymme er backup tar (efter komprimering) och priser börjar från 95 kr per månad för 10Gb data beroende på valet av Backup Lösning. Se de olika alternativen nedan. Vi har även backuplösningar från Online Backup Company som är kända för att ha en kraftfull, säker och stabil backuplösning. Denna passar alla företag små som mycket stora företag med många hundratals Tb data att ta backup av.

 

Webbfabriken Crashplan Backup

Online backup för företaget - Crashplan - Webbfabriken säkerhetslösningarVi har ett eget backup system baserat på programvara från välkända Crashplan som är installerat på våra egna servrar placerade här i Sverige (läs mer om programvaran på http://www.crashplan.com/enterprise/). Exempel på företag som använder Crashplan för backup är b.la. BGC, Adobe, P&G, Walt Disney, Netflix med flera vilket bevisar att programvaran uppfyller även de strängaste säkerhetskrav.

All data som det tas backup på krypteras lokalt i datorn/servern för att därefter skickas till våra servrar via en krypterad förbindelse, likt den lösning banker har för din inloggning till internetkontoret. Vi äger vår infrastruktur samt alla servrar, vi har ingen leasing eller hyresavtal, samt allt är placerat i skyddade lokaler i Stockholm, Sverige.

Den information som sparas på backup ägs fortfarande av dig/ditt företag och bara ni kan läsa och återskapa det, med hjälp av din personliga och hemliga nyckel. Data kan återskapas var som helst du behöver den och du kan även använda en App i en iPhone, iPad, Android för att öppna och läsa filer t.ex. PDF dokument. Det data som lagras på våra backup servrar är alltså er information krypterad och säkrat mot åtkomst, insyn och förändringar. Webbfabriken Online Backup är en riktig backuplösning där olika versioner av filer och data sparas varje gång en backup körs. Detta innebär ni kan återskapa t.ex. ett dokument för en specifik dag och tid, samt kan återställa borttagna filer. OBS Detta förutsätter en backup har körts för den tidpunkten.

Vilka andra backupalternativ finns det?

Du kan ta backup till USB disk, USB minnen samt bandbackup(tape). Vi rekommenderar inte valet av dessa typer då diskar går sönder, minnen kan bli stulna och bandbackup är långsamt. En annan stor fördel med automatiska online backuper är att man slipper ha manuella rutiner för att byta diskar, minnen eller band.

Vi hör ofta att det är priset som väger mest när en backuplösning ska köpas in. Det är klart mycket billigare att köpa en stor USB disk och ta all backup dit men mer säkert är en online backup där backup tas automatiskt och utan någon måste klicka på något eller byta något fysiskt. Men är det verkligen värt att riskera förlora viktig data? Hur mycket är ert data värt och hur mycket data kan ni förlora?

Hybrid backup

Det är fullt möjligt att kombinera gammaldags backuplösning med en modern online backup, som kallas hybridbackup. Ni kan med en lösning från Online Backup Company få en egen lokalt placerad server nära er IT. Med servern kan ni ta backup precis som ni vill lokalt och det ni anser är speciellt viktigt för er verksamhet gör ni en online backup av. På så sätt får ni en bra ekonomisk grund för backuplösningen utan att riskera viktig data.

Gå över till steget med automatisk och säker onlinebackup idag. Installationen är enkel och klaras av på mindre än 30 minuter.

Se till att skydda er kritiska data nu genom att beställa online backup via Webbfabriken.

Webbfabriken Online Backup från 95 kr/månad för 10GB data.

 • Smart och säker online backup
 • 10 Gb data komprimerat
 • Tar backup på öppna filer
 • Versionshantering av filer inte bara filkopiering
 • Backupschema kan köras var 15 minut eller enligt valfritt schema
 • Återställ filer tillbaka i tiden även borttagna filer
 • Starkt krypterad data med 256 bitars kryptering på servrar i Sverige.
 • Krypterad överföring SSL över internet
 • Support via Webbfabriken (dagtid)
 • Utökad support via avtal
 • Smart backup klient ingår
 • Backup utrymme 10-10 000Gb
 • Installationskostnad från 199 kr

Varför välja oss?

Vår bredd inom webb, IT och Säkerhet gör det smidigt för er att snabbt få hjälp när det behövs.

 • Övervakar säkerheten och informerar om viktiga händelser
 • Bevakar omvärlden på säkerhetsrelaterade hot och åtgärdar
 • Ger dator, program och skrivarsupport
 • Sköter marknadsföring; AdWords, Banners m.m.
 • Sökmotoroptimering (SEO) Google/Bing
 • Bygger och underhåller er hemsida

 

Miljö är viktigt för oss och Webbfabriken® arbetar aktivt med att hålla en låg miljöpåverkan vad gäller vår IT och vad den förbrukar. Med avancerad återvinning av vår datahalls elförbrukning bidrar vi till uppvärmning av lokalerna och med det en förbättrad miljö och hälsa. Företaget strävar efter att alltid handla ekologiskt eller miljömärkt samt att undvika att skriva ut på papper så långt som det är möjligt.

Alla priser på denna webbplats är i SEK, per timme och exkl. moms (25% i Sverige). 
Hela beloppet debiteras plus moms 25%. 
Undantag: företag utanför EU (Norge / Schweiz / Åland) samt företag med välgörenhetsskatt.

" "