Få hjälp med antivirus

Webbfabriken® rensar bort virus och trojaner

Har du drabbats av Virus och behöver hjälp?

Webbfabriken® hjälper dig att skydda din dator mot virus och annan skadlig kod eller ta bort virus du redan fått på datorn. Med våra specialistkunskaper inom IT-säkerhet ser vi till att rensa bort skadlig programvara och höja skyddet på er dator. Kontakta oss så hjälper vi er att leta igenom datorer och servrar efter virus, trojaner och annan skadlig kod.

Kontakta oss

Support - Befintlig kund

Är virus och trojaner farliga?

Det beror på, vissa virus gör inte så mycket men andra kan vara riktigt skadliga. Trojaner däremot kan vara mycket farliga och kan manipulera och koda filer på din dator för att sedan kräva en lösensumma för att få tillbaka filerna (läs mer om detta på idg.se). För varje dag ökar hotet mot datorer. Virus och trojaner blir allt smartare och allt svårare att upptäcka. Vissa av dessa datakapningstrojaner är dock en bluff.

Jag har fått virus men det är väl inte så farligt?

Vi får ibland höra och läsa om att man har fått in ett virus men tycker inte det är så farligt eftersom viruset inte märks, det varnas lite men inte mer än så. I själva verkan kan vissa virus och trojaner installera en så kallad Keylogger vilket innebär att allt du skriver och gör i datorn loggas och skickas iväg till den som skapat viruset eller trojanen. Detta gör att dina lösenord hamnar i händerna på någon som då kan orsaka problem eller skada för dig eller ditt företag, helt utan din vetskap.

Domäner

WFSecAPI

Portfolio

Om oss

Vad gör jag för att skydda mig?

Se till att söka professionell hjälp hos ett IT-säkerhetsföretag som kan hjälpa er rensa dator från virus och andra skadliga program, samt se till dator underhålls regelbunden för att minska risken att du drabbas igen. Ett bra antivirus från t.ex. F-Secure är ett måste men även detta måste du se till att underhålla och installera nödvändiga uppdateringar i tid. Hoten ökar varje dag och risken att dator ska drabbas ökar om inte uppdateringar installeras. Det är viktigt att veta att en dator kan vara sårbar för attacker även om uppdateringar installerats. Det är upp till varje tillverkare av programvara, operativsystem och drivrutiner att släppa nödvändiga uppdateringar. Finns ingen uppdatering är dator i riskzonen under tiden.

Kontakta oss för mer information om våra IT-supporttjänster och priser. Vi ansvarar även för och underhåller hela IT miljön med datorer, servrar, skrivare, nätverk, brandvägg med mera.

 

Miljö är viktigt för oss och Webbfabriken® arbetar aktivt med att hålla en låg miljöpåverkan vad gäller vår IT och vad den förbrukar. Med avancerad återvinning av vår datahalls elförbrukning bidrar vi till uppvärmning av lokalerna och med det en förbättrad miljö och hälsa. Företaget strävar efter att alltid handla ekologiskt eller miljömärkt samt att undvika att skriva ut på papper så långt som det är möjligt.

" "