Webbfabriken Logo

Vårt stabila och säkra webbhotell
Vi har utvecklat vårt egna webbhotell för att få det optimalt, säkert och stabilt. På detta sätt har vi själva kompetensen för att ha en stabil och säker drift av din hemsida. Med våra unika och breda kunskaper hjälper vi er med tekniken och webbutvecklingen när det behövs.

 

Våra webbhotellpaket och skillnaderna mellan dem

Standard Webbhotell

Vi har fyra stycken standard webbhotell – MINI, LITEN, STANDARD och XL.
Skillnaden på dessa är om SSL ingår eller inte (HTTPS), antal ftp konton, storlek på databasen och kraften samt lagring. Ett konto är till för en (1) hemsida.

 • Standard S – 166 SEK / månad
 • Standard M – 249 SEK / månad
 • Standard L – 333 SEK / månad
 • Standard XL – 499 SEK / månad

Premium Webbhotell

Vi har fyra stycken premium webbhotell – premium SMALL, MEDIUM, LARGE och XL.
Skillnaden på dessa är storlek på databasen, kraften, utrymmet, loggning, säkerhet samt vår extra support. Ett konto kan hantera flera hemsidor och domäner.

 • Premium S – 995 SEK / månad
 • Premium M – 2 995 SEK / månad
 • Premium L – 5 995 SEK / månad
 • Premium XL – 8 995 SEK / månad

E-handelsoptimerat Webbhotell

Vi har fyra stycken ecom webbhotell – ECom SMALL, MEDIUM, LARGE och XL. Skillnaden är antal transaktioner, antal produkter,  betalsystem, loggning, utrymmet, samt vår specialist support. Ett konto är för en (1) e-handelsplats.

 • ECom S – 1 995 SEK / månad
 • ECom M – 3 995 SEK / månad
 • ECom L – 6 995 SEK / månad
 • ECom XL – 9 995 SEK / månad

Samtliga priser är exklusive moms (excl. VAT)

BEHÖVER NI MER RESURSER?

Vi är företaget för byråer och företagskunder i alla storlekar. Större webbhotellpaket finns tillgängliga såväl som dedikerade VM: er.

Kontakta vår försäljningsavdelning för information och priser.

Vad ska du då välja från våra webbhotellpaket?

Har du en vanlig hemsida väljer du det paket som passar från våra Standard Webbhotellpaket där du väljer utifrån din hemsidas krav och dina krav. Dessa paket är avsedda för endast en hemsida. Vill du ha högre säkerhet, ha flera hemsidor på ett konto och försäkra dig om att hemsidan alltid är snabb och stabil väljer du något av våra Premium Webbhotellpaket.

Ni som har en e-handelslösning – antingen en egenutvecklad, vår egenutvecklade e-handelslösning eller en som är skapad i WordPress med WooCommerce och med fler än 100 produkter – väljer något av våra ECom webbhotellpaket.

I både Premium och ECom paketen ingår en utökad Premium support samt att vi övervakar och hanterar ert konto för att se till så att er hemsida eller e-handel alltid fungerar optimalt och säkert. Vi får larm om störningar och fel så att vi snabbt kan lösa problemet och få igång hemsidan igen.

 

Hur beställer jag ett Webbhotellpaket av er?

Då vi är mycket noggranna med stabilitet, tillgänglighet och prestanda på våra webbhotell och webbservrar sätter vi upp alla konton och ser till att det blir den bästa lösningen för er hemsida. Då vi är experterna på detta vet vi exakt hur det ska göras och för er blir det mycket enklare eftersom ni inte behöver göra något tekniskt eller riskerar att beställa fel paket.

För att beställa fyller du i formuläret längre ner på sidan och anger vad din hemsida heter med sin adress och vem du är så kontaktar vi dig för att kunna slutföra en beställning. Vi tar hand om allt det tekniska åt er. Du kan också beställa fler tjänster till din hemsida till exempel våra stabila DNS tjänster som kan hantera din domän säkert samt att vi gör underhåll på din hemsida och håller den säker.

 

VÅRA KRAV

För att få starta ett webbhotellkonto hos oss behöver du godkänna våra villkor samt godkänna de krav vi ställer på dig och säkerheten på hemsidan. Vi genomför även säkerhetskontroller för att försäkra oss att er hemsida eller webblösning fungerar optimalt och inte utgör någon säkerhetsrisk för oss eller andra kunder.

Våra drifttjänster såsom webbhotell och viktiga DNS, använder säkerhets härdade servrar av militärklass i blandad Windows och Unix miljö. Med egen expertis inom området har vi under 18 år skapat vår egna driftcentral med snabbt och stabilt webbhotell som tusentals kunder och hemsidor förlitar sig på. Våra kunder väljer oss då vi är mycket kunniga och har en lång professionell erfarenhet inom våra områden.

 

Varför välja ett standardpaket och inte premium?

Våra standardpaket har ett lägre pris än våra premium tjänster där din hemsida delar resurser såsom minne och processor, på samma server som många andra kunder. Daglig backup ingår i alla våra standardpaket där vi tar backup på WordPress mappen som även innehåller plugin och ditt tema. Backupen sparas (retention) under 7 dagar och ni kontaktar vår support om ni behöver få tillbaka någon fil eller mapp.

Om du får några tekniska problem på hemsidan kontaktar du vår support under arbetstid och enligt det paket du väljer. Vi påbörjar felsökningen under arbetsdagen. Ligger felet utanför vår kontroll t.ex. i ditt Wordpress tema, Wordpress eller dina plugin kan du betala för de resurser som du önskar. Vi har IT-tekniker, webbutvecklare och säkerhetspersonal som du kan beställa support av. Ni kan också köpa till extra support och jour, kontakta oss för mer information.

Vad våra kunder säger om Webbfabriken®

Richard Liljeström på Eventation

We just changed to Webbfabriken after we heard a lot of good about them. And what we have experienced so far is very good. They are extremly qualified and they really have control of what they’re doing! Strongly recommended if security and advanced expertise is important for you!

Visit us at https://www.eventation.se

Casmara Teamet

Webbfabriken har byggt vår hemsida i Sverige och hjälper oss med all möjlig webbutveckling samt webbdesign. Vi har fått tack från Casmaras huvudcentral för ett underbart jobb och vi förmedlar vidare alla tack till Robert och Susanne på Webbfabriken för ett underbart jobb med snabb leverans.

Karolina på Upgrades.se

Webbfabriken är vår webbguru och hjälper oss med all möjlig webbutveckling och webbdesign. De hjälper oss också med våra datorer och antivirus.

Pål Andersson, Alfons Åberg

När vi skulle skaffa server och nätverk blev vi rekommenderade Webbfabriken och vi blev mycket nöjda. Nu har vi flyttat över hela vår IT till Webbfabriken, allt från domänhantering och webbhotellshosting till uppbyggnaden av vår nya webbshop. Bra kontakt med snabb och effektiv assistans om det uppstår problem, det gör att vi känner oss mycket trygga hos Webbfabriken.

Magnus på Racelife

Webbhotellet som vi idag ligger på heter webbfabriken.com med ledning av Robert Ikenberg. Den service vi fått fram till idag är grym, något som man verkligen inte fick hos Loopia där vi tidigare låg. Att ständigt tampas med en sida som är tungladdad, seg och med inslag av störningar titt som tätt är väldigt frustrerande men som vi nu säkerligen blivit av med. Jag kan varmt rekommendera webbfabriken, där får ni service med kvalité och känsla.

Jan Jansson på JM AB

JM har valt att anlita Webbfabriken IT services och IT security för drift och ansvar för deras Kontorshotell. Webbfabriken levererar en helhetslösning med supportpersonal på plats, avancerad och snabb brandvägg (klarar över 1Gb/s trafik), 1000MBit internet samt ansvarar för hela infrastrukturen vad gäller nätverk och internet. JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. JM AB är ett publikt bolag noterat på den NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap. Vi omsätter cirka 11 miljarder kronor och har 2 300 medarbetare.

Anita på Ekonomistudion AB

Vi använder Webbfabrikens Virtuella arbetsplats där vi fjärrstyr våra kontorsdatorer vilket gör vi kommer åt dem från alla möjliga platser även utanför vårt kontor. Jättesmidigt att ha allt samlat på ett ställe och snabbt få hjälp när vi behöver det.

Våra webbhotellpaket

Vi har ett antal färdiga webbhotellpaket som ni kan välja mellan beroende på hur er hemsida är uppbyggd och antal besökare. I dag byggs de flesta hemsidor med verktyget WordPress plus plugin. Det är ett bra verktyg att konstruera hemsidor i men kräver mer kraft än om man kodar hemsidan själv. Vilket paket du behöver beror alltså på hur er hemsida är byggd, vilka och hur många plugin du har installerat och på vilket sätt hemsidan visar informationen. Har du många plugin behöver du mer kraft och har du stora bilder eller filmer krävs ett tillägg för detta. Du kan välja ett mindre paket men då riskerar hemsidan att bli långsam för besökarna. Du kan alltid uppgradera till ett större webbhotellpaket när det behövs.

Det som skiljer våra webbhotellpaket från varandra är hur stor en hemsida får vara och hur mycket kraft hemsidan behöver.

Våra standard webbhotell ligger på en delad serverlösning där andras hemsidor samsas över resurserna som är tillgängliga. Vill du istället ha högre säkerhet och försäkra dig om att hemsidan alltid är snabb och stabil väljer du våra Premiumpaket som ligger på en reserverad lösning för premiumkunder.

Vi har också skillnader i tekniken där vårt standard webbhotell ligger på webbservrar som delas av andra kunders hemsidor och de resurserna som finns tillgängliga. På vårt premium webbhotell separeras hemsidorna och får reserverad kraft så hemsidan alltid förblir snabb och säker.

Byta till Webbfabrikens® Webbhotell

Vi tar hand om allt det tekniska en flytt innebär när ni vill byta från nuvarande leverantör men inte kan eller vill själv. Vi hjälper till med att peka ut hemsidans nya plats hos den gamla leverantören och tar även hand om DNS och e-post om ni så önskar. Hur hemsidan är byggd och vilken teknik samt eventuell databasteknik den använder påverkar den tid som krävs för ett byte. Är hemsidan byggd i WordPress brukar det ta 1-2 timmar att genomföra.

Ni väljer om ni bara flyttar hemsidan från nuvarande leverantör till oss eller byter alla tjänster samtidigt efter att vi tillsammans med er kommit överens om och planerat för när bytet ska ske. När det är klart meddelar vi er och ni kan testa att den fungerar som den ska.

En WordPress sida kan behöva uppdateras till den senaste och aktuella WordPress versionen för att den ska passa in i vår miljö. Då vi har strängare och hårdare säkerhetskrav på våra webbhotell och tjänster än andra webbhotell kan det innebära att er hemsida behöver uppdateras och förändras lite för att kunna passa in. Vi gör en enkel analys av er hemsida innan vi bestämmer en flytt.

För att ni ska få en helhetslösning med hög säkerhet rekommenderar vi att ni även flyttar domänen till våra namnservrar (DNS).

Våra drift- & underhållstjänster

Med våra drifttjänster kan vi ta hand om drift och underhåll på er server, nätverk, WIFI, brandvägg, säkerhet och mer. Vi har olika lösningar som kan passa er lösning.

 1. Om ni har en fysisk server på kontoret kan vi sköta det via fjärradministration samt vid behov ha en person på plats.
 2. Flytta hårdvaran till oss som Co-location lösning
 3. Flytta in den i vårt moln och slippa hårdvaran.

Vid lösningar där er server flyttas till oss antingen fysiskt eller in i vårt moln sätter vi upp en fiberförbindelse mellan er och vår infrastruktur. Om det inte går att få till en fiberförbindelse kan vi man lösa det med VPN och brandväggslösningar.

Vi har också vår fjärrarbetsplats tjänst där hela er IT miljö flyttar in i vårt säkerhetsmoln. Ni kan på detta sätt komma åt er dator via molnet.

 

Dator och IT support samt rådgivning

Behöver ni hjälp med era datorer, programvaror och annan IT har vi våra konsulttjänster och drift och underhållsavtal ni kan köpa.

Våra datorkonsulttjänster utför vi via fjärrsupport där vi kopplar upp oss till er dator och kan utföra uppdateringar samt ge support.

Ni kan också få råd och tips om ni behöver köpa nya datorer, skrivare, datorskärmar och annan kringutrustning. Ni kan köpa allt detta från oss och få datorer färdiginstallerade och konfigurerade – redo att bara köra igång.

Vi bygger även gaming datorer till barn, ungdomar och vuxna – både startpaket och professionella med avancerade vattenkylda datorer, kraftfulla grafikkort och färgglada RGB lösningar.

 

Support och villkor

Har ni fått ett fel och behöver vår hjälp? Ring vår växel eller skicka e-post till vår kundsupport. Ni med JOUR avtal ringer det nummer ni har fått av er kontaktperson hos oss.

Vår support för Webbfabriken® e-handel är vardagar 9-15. Behöver ni utökad supporttid kan ni teckna ett utökat supportavtal. Kontakta oss för att beställa.

Övervakning och säkerhet

Alla våra tjänster övervakas av vår Network Operation Center (NOC) och vi larmas om det är något fel. Vi har full koll på hela vår infrastruktur och säkerhet samt egen kompetens för att snabbt åtgärda om ett fel uppstår.

Vårt enterprise backupsystem från CrashPlan tar varje dag en backup på er webbshops filer och hela databasen. Vi kan återställa borttagna filer såsom bilder och hela databastabeller. Viktigt att tänka på att det är begränsade möjligheter att återskapa en (1) borttagen produkt som ligger i en databas.

Webbfabriken WFSecAPI säkerhetsmoln
[dsm_text_notation notation_text="WFSecAPI – Molnbaserad säkerhet" notation_type="circle" notation_color="#ee7003" heading_html_tag="h3" _builder_version="4.5.1" _module_preset="default" notation_font_size="37px" notation_line_height="1.3em" text_orientation="center" text_orientation_tablet="" text_orientation_phone="" text_orientation_last_edited="on|desktop"][/dsm_text_notation]

Med vårt egenutvecklade Webbfabriken® Security API får ni ett realtidsskydd mot spammers, hackers samt program som söker efter sårbara filer och plugins till WordPress.

Genom ett unikt AI system analyseras er hemsida i realtid mot vårt säkerhetsmoln där säkerhetskontrollerna utförs. Om någon försöker hacka hemsidan, skicka spam mail via formulär på hemsidan eller letar efter en väg in via sårbara filer och plugin kommer datorn som används att blockeras.

Alla webbhotellpaket har WFSecAPI programmet installerat och ni behöver endast köpa licensen för programmet för att det ska skydda och säkra upp er hemsida eller e-handelsplattform.

WFSecAPI finns även till datorer med Microsoft Windows.

Kontakta oss för beställning och installation.

DNS och nätverkstekniker - Webbfabriken

Kraftfulla och stabila DNS Tjänster för ditt företag

Vi har säkra och stabila DNS tjänster som kan hantera din domän. Genom att du flyttar både hemsida och domän till oss kan vi hantera allt åt dig.

Vi har inga kundportaler som ökar risken att någon kapar domänen eller hemsidan utan vi tar hand om säkerheten och gör allt det tekniska åt dig. Detta förenklar även livet för dig som då inte behöver tänka på en massa tekniska termer och hur saker fungerar utan kan överlåta det till oss specialister.

Genom att vi har byggt upp vår egna infrastruktur med våra expertkunskaper kan vi vår miljö helt och hållet och har på så sätt en mycket bättre kontroll och säkerhet. Vid fel eller om vi ska utöka våra tjänster har vi redan kunskapen och gör det på bästa och säkraste sättet. 

Kontakta oss för information och priser

Vi hoppas ni är intresserade av våra tjänster och för att få reda på mer och få priser och kostnadsförslag kontakta oss via formuläret.
Skriv i meddelandefältet hos vem du har hemsidan idag, hemsidans adress och vad du vill att hemsidan ska uppnå – t.ex. att den ska bli snabbare eller säkrare. Vill du även beställa rådgivning, underhåll eller andra tjänster skriv det i meddelandefältet.

Vi återkommer till dig så fort vi har gått igenom din förfrågan och beställning.

Kontakt Support