Bästa WordPress-plugins för företagswebbplatser 2022

Det finns över 59 000+ WordPress-plugins som du kan välja mellan. Detta gör det extremt överväldigande för nya användare att hitta rätt plugin för sin webbplats.

Vi blir ofta tillfrågade av kunder och besökare om vilka de bästa WordPress plugin för SEO, sociala medier, säkerhetskopiering, hastighet med flera är.

Med vår långa erfarenhet av WordPress testar vi många WordPress plugins varje år till både oss själva och sedan till våra kunder.

Att ha rätt uppsättning WordPress-plugins och verktyg kan hjälpa dig att växa din onlineverksamhet. I den här artikeln har vi delat med oss av vårt expertval av WordPress-plugins som måste ha för företagswebbplatser 2022.

WPForms

Varje webbplats behöver ett kontaktformulär eftersom det gör det enkelt för dina besökare att komma i kontakt med dig. WPForms är det mest användarvänliga kontaktformulärpluginet för WordPress.

Denna dra & släpp onlineformulärbyggare låter dig enkelt skapa kontaktformulär, e-postprenumerationsformulär, onlinebeställningsformulär, betalningsformulär,
undersökningar, omröstningar och i princip alla andra typer av onlineformulär med bara några klick. De har över 300+ förbyggda formulärmallar för att göra ditt liv enklare.

WPForms integreras med alla populära marknadsförings- och betalningsplattformar, så du kan bygga kraftfulla formulär på mindre än 5 minuter.

Den kommer med kraftfulla funktioner som helt enkelt inte finns i andra formulärbyggare, såsom konversationsformulär, målsidor för formulär, spårning av användarresor, spårning av formulär, spårning av geolokalisering, GDPR-vänlig, anpassade WordPress-användarregistrerings- och inloggningsformulär, etc.

Över 5 miljoner webbplatser använder idag WPForms, och de har konsekvent upprätthållit ett genomsnitt på 4,9 av 5 stjärnor i över 5 år nu. Det finns en gratis WPForms Lite-version tillgänglig för dem som letar efter en enkel lösning. Om du på allvar vill att ditt företag ska växa rekommenderar vi att du skaffar Pro-versionen eftersom den kommer med alla kraftfulla funktioner du behöver för att öka dina ansträngningar för att generera potentiella kunder.

MonsterInsights

MonsterInsights är ett av det bästa Google Analytics-pluginet för WordPress. Det låter dig koppla ihop din webbplats på rätt sätt med Google Analytics, så att du kan se exakt hur människor hittar och använder din webbplats. Det bästa är att det visar dig all viktig statistik som betyder något direkt i din WordPress-instrumentpanel. Du kan sedan optimera din webbplats för att öka din trafik, prenumeranter och intäkter.

MonsterInsights har en gratisversion, men den verkliga kraften låses upp först när du uppgraderar till premiumversionen.

All in One SEO

SEO hjälper dig att få fler besökare från sökmotorer till din webbplats. Även om WordPress är SEO-vänligt direkt, finns det så mycket mer du kan göra för att öka trafiken på din webbplats med bästa SEO-metoder.

All in One (AIOSEO) är ett av de mest populära WordPress-pluginerna genom tiderna. Den används av över 3 miljoner webbplatser.

Av alla WordPress SEO-plugins erbjuder AIOSEO den mest omfattande lösningen med alla funktioner och verktyg som du behöver för att förbättra din SEO på sidan.

Det hjälper dig att lägga till SEO-titel, metabeskrivning, nyckelord, generera XML-webbplatskartor, koppla din webbplats till Google Search Console, optimera den för sociala medier och mer.

Deras team fortsätter att förnya och lägga till nya SEO-funktioner för att hjälpa dig att förbättra din SEO-rankning, såsom deras innehållsoptimerare med TruSEO-poäng, rubrikanalysator och mer.

Det finns en gratisversion av AIOSEO tillgänglig men betalversionen innehåller fler kraftfulla funktioner som WooCommerce SEO, lokal SEO, smart schema, videosajtkarta, nyhetssajtkarta, smart omdirigeringshanterare, förmåga att upptäcka och fixa 404-fel, avancerade brödsmulor och mycket mer.

WP Rocket

WP Rocket är en av det bästa WordPress-cache-pluginet på marknaden. Det låter dig omedelbart förbättra din WordPress-webbplats hastighet och prestanda utan några tekniska färdigheter som krävs.

Det aktiverar automatiskt rekommenderade WordPress-cacheinställningar som gzip-komprimering, sidcache och förladdning av cache. Du kan också aktivera valfria funktioner som lat inläsning av bilder, CDN-stöd, DNS-förhämtning, minifiering och mer för att ytterligare förbättra sidladdningstiderna.

Viktigast av allt, WP Rocket väntar inte på att någon ska begära en sida för att spara den i cachen. Den genomsöker automatiskt och bygger din webbplatscache vilket resulterar i en omedelbar prestandaökning.

WP Rocket erbjuder även Imagify som är en gratis bildoptimeringstjänst som hjälper dig att snabba upp din webbplats ytterligare.

De har också integrationer med Cloudflare API, Sucuri och många andra verktyg för att bättre konfigurera din webbcache-inställning.

WP Rocket är det i särklass enklaste och mest nybörjarvänliga caching-pluginet. Den enda nackdelen är att det bara finns i en betalversion.

WP Mail SMTP

Som standard använder WordPress PHP mailfunktionen för att skicka e-post t.ex. från kontaktformulär. Problemet är att vissa WordPress webbhotell inte satt upp den här funktionsinställningen på rätt sätt eller så blockerar de den för att förhindra missbruk. Detta betyder i princip att du och dina användare kanske inte får viktiga e-postmeddelanden från din WordPress-webbplats.

WP Mail SMTP löser detta problem genom att skicka WordPress-e-postmeddelanden med en riktig SMTP-postserver. Har ni hemsidan på vårt webbhotell skickas all e-post via våra wordpress anpassade mail servrar. Men för att minska risken för att mail ska hamna i skräpposten behöver du också göra anpassningar på din domän – kontakta vår supportavdelning så hjälper vi er med det tekniska.

WooCommerce

WooCommerce är den mest populära e-handelspluginet för WordPress och som används på över 5 miljoner webbplatser.

Den kommer med alla kraftfulla funktioner som du behöver för att skapa en onlinebutik.

Under de senaste åren har WooCommerce etablerat sig som den mest dominerande e-handelspluginet för WordPress. Det är byggt av teamet bakom Automattic, företaget bakom WordPress.com, Jetpack och andra populära tjänster.

Det finns ett robust WooCommerce-ekosystem nu med dedikerade WooCommerce webbhotell som t.ex. Webbfabriken. Det finns också anpassade WooCommerce teman och WooCommerce plugins tillgängliga.

För att utöka din WordPress e-handelssida rekommenderar vi även följande plugins:

  • TrustPulse – hjälper dig att omedelbart vinna kundernas förtroende med social proof och FOMO.
  • WooFunnels – hjälper dig att bygga försäljningstrattar och lägga till e-handelsautomatisering till WordPress.
  • Advanced Coupons – hjälper dig lägga till lojalitetsprogram, presentkort och andra avancerade kupongfunktioner i WooCommerce.

När du nu installerat en hel del nya plugin glöm inte att anteckna vilka du har installerat och aktiverat samt datum och version. Det hjälper dig att komma ihåg vad du installerat om du vid senare tillfälle får några problem.