Webbfabriken Webbdrift -WordPress management services

Uppdatering till PHP 8

Nästan alla världens hemsidor och e-handel är byggda i WordPress och programspråket PHP, som skapades av Rasmus Lerdorf någon gång under 1994. PHP är världens mest använda programspråk och t.ex. Facebook är skrivet i PHP.

På vårt webbhotell använder vi idag PHP version 7 men från den 28 november i år slutar få säkerhetsuppdateringar. Detta innebär att vi måste uppgradera våra system till PHP version 8. Detta kan orsaka att er hemsida inte fungerar som den ska om den inte är kompatibel med senaste versionen.

För att er hemsida ska fortsätta fungera är det viktigt att ni har uppdaterat till senaste versionen av WordPress samt alla plugin ni använder. Ni måste också kontrollera att det Tema ni har installerat är kompatibelt med PHP version 8.

Behöver ni hjälp med att uppdatera era webbplatser eller har frågor om vad detta betyder är ni välkommen att kontakta oss!