Prisändringar på Microsofts tjänster

Nya högre priser på Office 365

Från och med 1 juli träder Microsoft nya modell i kraft. Detta innebär att både funktioner, avtalsperioder och priser kommer att ändras. För er som redan förnyat mail licenserna behöver inte tänka på detta förrän mars 2022. Men för er som måste förnya efter 1 juli i år är det viktigt att ni läser igenom all text nedan.

Vad bör jag tänka på?
Det viktigaste att tänka på med den nya modellen är att man har fasta avtalsperioder per månad eller år. När ni bestämt er för vilken tjänst ni vill ha och väljer avtalsperiod är ni fast med de antal licenser ni köper in under avtalsperioden. Ni är också bundna till er valda leverantör (t.ex oss) under avtalsperioden.

Exempel:
Ni vill köpa 5 st Exchange Online licenser med 12 månadersavtal – under dessa 12 månader har ni inte möjligheten att minska antalet licenser. Ni kan öka och flytta licenser mellan användare men är bundna till dessa 5 licenser under 12 månader. När avtalet ska förnyas har ni 72 timmar på er att ta bort de licenser ni inte vill ha – annars är ni bundna med antalet licenser 12 månader till.

Har ni behov av att kunna minska antal licenser under året kan ni köpa månadslicenser där priset är 20% högre än med 12 månaders avtal.

För att vara säker på att ni hinner ändra licensavtalet i tid, kontakta oss minst fem arbetsdagar innan. Om avtalet löper ut en fredag och ni kontaktar oss samma dag, hinner vi inte göra ändringen förrän måndag vilket innebär att de 72 timmarna har passerat.

Hur köper vi smartast in licenser nu?
Tips är att köpa in alla viktiga licenser som info@, ekonomi@ osv med årsavtal och sedan alla säsongsarbetare eller icke fast anställda via månadsavtal.

Kan jag ångra mig?
Ja, du har 72 timmar på dig att ångra ett köp.

Behöver jag göra något?
Alla kunder med maillicenser från Microsoft som förnyas innan 1 juli har samma avtal som innan fram till nästa årsförnyelse. De kunder som förnyas efter 1 juli kommer få ett separat mail från oss där vi går igenom era nya priser och bindningstid.